Испечати

Пилешко à ла Филип

Пилешко à ла Филип

Состојки

  • 2 пилешки стека
  • 2 парчиња димен свински врат
  • 1 блага пиперка
  • 1 лута пиперка
  • 1 домат
  • 1 рендан морков
  • пола тиквичка
  • малку магдонос
  • по вкус сол
  • по вкус бибер
  • малку масло

Подготовка

Пилешкото месо се сече на ленти и се става во тава да се потпржи. Кога е заруменето се додава ренданиот морков, исечканите пиперки, тиквичката исечена на коцки и свинскиот врат исечен на ленти. Кога ќе се пропржат се додава и исечканиот домат и се остава да испари течноста од доматот. Се зачинува по вкус со сол и бибер и на крај се наросува со исечкан магдонос.
Се гарнира со варен ориз.

Пријатен апетит!