Пилешка месна векна со зеленчук
Лебот потопете го во млекото. Месото измелете го со помош на сецко или некој сличен таков апарат. Потоа заедно сите состојки се мешаат, од кои на крај внимателно се вмешуваат грашокот и пченката.
Смесата е доволна за да се испечат 2 векнички во силиконски калап за векни, но доколку сакате во нешто друго, а не е силиконско, тогаш премачкајте го со масло и посипете го камлапот или тепсијата со презла, па потоа подготвената смеса.
Печете на 190 степени околу 45 минути.
Послужете како мезе или во комбинација со некоја свежа салата.
* На оваа слика јас мал дел од пилешкото месо (само стек) заменив со мелено, па доколку би се правело само со пилешки гради (без делови од месото од копан), очекувајте на крајот уште посветол изглед на векната.
Лиценца: Сите права се задржани