1
мар
2012
Охридски пинерли
1.Од млекото,квасецот ,маслото ,шеќерот,солта и брашното се прави тесто.Се остава да кисне 20мин
.2.Тестото се дели на 6 топчиња и пак се остава да кисне.Секое топче се сука со сукало се премачкува со 1/6 од маргаринот(маргаринот се дели на 6 дела за секоја кора по 1/6) се става сирење или солена изварка по желба и се завиткува во ролат.
3.Се сече на 6-7 парчиња ролатот .Постапката се повторува и за другите 5 кори.Се остава пак да скисне и се премачкува со јајце и сусам.
4.Се пече во загреана релна 20 мин на 250степени.
Пријатно!
Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови
се уште ги очекуваме твоите податоци на info@moirecepti.mk за да може да ти ги испратиме твоите Делимано калапчиња за колачи :)
МоиРецепти
Рецептот е без грешка. Одличен!!
Nareden pat koga ke gi pravam obavezno ke bidat so slika....Odlicni se!!<3
Urednistvo, navistina izbrisete gi tie moi prazni komentari pogore.
Redno da napisam ovde... Elicke... fantsticni se, idealni...
mnogu gi sakame