25
окт
2013
Коцки со лимон
Одделете ги жолчките и белките.
Жолчките изматете ги со шеќерот да постанат кремасти, потоа додајте го маслото, сокот и кората од лимон и убаво измешајте ги.
Измешајте го брашното, скробот и пецивото и додајте ги во смесата и мешајте ги со голема лажица да се соединат.
Белките со прстофат сол изматете ги во снег, додајте ги во смесата и повторно мешајте ги со лажица да се соединат.
Смесата истурете ја во намачкан со путер и набрашнет плех (25х30) и ставете ја да се пече во загреана рерна на 170-180 степени околу 30 мин.
Печената торта оставете ја да излади, посипете ја со шеќер во прав и послужете ја исечена на коцки.
Лиценца: Сите права се задржани
na pakovanjata od gustinot pisuva dali e od pcenka, kompiri ili pcenica, inace i pcenkarniot e isto bel kako i drugite :))
A za pcenkarniot skrob, jas bi rekla deka toa e gustin :)
mislam se razbravme :))