Започнуваме со биење само на белките во цврст снег со постепено додавање на шеќерот. Кога ќе се избијат убаво се додаваат жолчките една по една, брашното, пецивото и маслото. Го сипаметестото во намрсена правоаголна тава бр.40 и печиме 25 мин.на 190 степени.
Кога ќе се излади малку го натураме со топлото млеко.

За филот
Во тенџере ја ставаме колата заедно со шеќерот и ванилата и ги оставаме само да зовријат. Тргаме настрана и ги додаваме бисквитите, оревите и румот. Оставаме да се излади филот и потоа биеме со маргаринот. Го филоваме колачот, ги ставаме и двата шлага и ренданото чоколадо.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови