Брашното помешајте го пецивото, во него додајте го маргаринот исечкан на листови, јајцето, крем сирењето, шеќерот, бадемите. Се убаво замесете со рака да добиете средно меко тесто што не се лепи за раце и не е тврдо.
Ставете го во фрижидер 30 мин..Извадете го, расучете кора и вадете форми со калапчиња. Ставајте ги на плех обложен со хартија. Ставете ги да се печат на 200 степени 10 мин., не треба да ја сменат бојата(треба да останат бели).
Извадете ги и топли спојувајте ги со мармалад или еурокрем, може да ги оставите и не залепени 2*2. Валкајте ги во прав шеќер или кога ќе се оладат прелијте ги со стопено чоколадо на пареа.
Од оваа доза излегуваат 50-60 залепени колачиња, зависи од формата и големината на калапчето.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови