Овој рецепт го доби ова име поради формата што ја има земено од вистинската пастрмајлија. Може да се вика како сакате поради различноста на состојките за филување, ама тоа и не е важно, важно е дека ќе имате вкусно јадење.

1. Тестото го замесуваме со млака вода, на меко и го оставаме да се дуплира, да стаса.
2. Откако ќе стаса, го размесуваме и двоиме парчиња за да направиме форми како пастрмајлии односно како чамци.
3. Редиме сечканото сушено месо и залеваме со матени јајца. На други ставаме рендано сирење кечеп и оригано, па исто така ги залеваме со јајца.
4. Печеме во загреана рерна на 220 степени додека да заруменат.
Мерките на продуктите за фил ги ставам од око, а ова се приближни мерки. Впрочем ставам тоа што ќе ми се најде во фрижидер =)

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани