Измислена пита пастрмајлија
Овој рецепт го доби ова име поради формата што ја има земено од вистинската пастрмајлија. Може да се вика како сакате поради различноста на состојките за филување, ама тоа и не е важно, важно е дека ќе имате вкусно јадење.
1. Тестото го замесуваме со млака вода, на меко и го оставаме да се дуплира, да стаса.
2. Откако ќе стаса, го размесуваме и двоиме парчиња за да направиме форми како пастрмајлии односно како чамци.
3. Редиме сечканото сушено месо и залеваме со матени јајца. На други ставаме рендано сирење кечеп и оригано, па исто така ги залеваме со јајца.
4. Печеме во загреана рерна на 220 степени додека да заруменат.
Мерките на продуктите за фил ги ставам од око, а ова се приближни мерки. Впрочем ставам тоа што ќе ми се најде во фрижидер =)
Лиценца: Сите права се задржани
пс. Ништо попосебна од другите, само желба и воља за готвење, ма и време и љубов :):):)