2
дек
2015
Вргањ со зеленчук (посно)
Одличен посен ручек за тие што постат, а може да биде и убав прилог за со некое подготвено месо. Подготовката е лесна и јасна.
1. Свежиот вргањ се мие, се вари, се цеди и се сечка на парчиња.
2. Кромидот се сечка ситно, исчистениот морков се сечка на лентички. Се динстаат заедно со малку масло и 1 филџан вода, се додава исечканиот вргањ, се пржи на тивко додека сето порумени.
3. На крај се додава мешаниот сув зачин, шарената сол и останатите зачини, се пржи уште малку да се спои сето.
Како гарнир може да се стават испечени зачинети компири, ориз или друг додаток по желба. Се дотура сол по потреба.
Лиценца: Сите права се задржани