Најпрвин сварете го мисиркиниот батак.

Во поголема количина зовриена додајте ја мешавината од булгур и киноа.
Додајте во водата и малку сол и варете 12 минути(според упатството на кесичката).

Во тава на оган ставете маслиново масло.
Додајте ги сецканиот кромид, лук, целер, ренданиот морков и печурките исечени на листови.
Откако зеленчукот ќе омекне додајте го и месото од мисиркиниот батак искинато на парчиња.
Додајте ги ренданиот ѓумбир, куркумата, соја сосот и ворчестер сосот.
Посолете, наросете црн бибер и оставете уште малку на оган.
При крај додајте го сецканиот магдонос.

Вака спреманите печурки со мисиркино месо послужете ги со сварената и исцедена мешавина од булгур и киноа попрскана со маслиново масло.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани