
Flatbread со црн домат
Готово е за 15 минути, а е со убав вкус.
 Пробајте.
 Во сад се ставаат 2 вида брашно, пецивото, маслото, солта, оригано, босилек и се додава водата.
 Се замесува тесто и се остава 5 минути да одмори.
 Црниот домат се лупи, се сече на парчиња со дебелина од 2-3 мм.
 Се пржат на загреано масло од двете страни.
 Тестото се развлекува со сукало многу танко и се става во огругла тава бр 26.
 Одозгора се премачкува со 1 лажица масллиново масло.
 Се редат круговите испржен домат, насецканиот лук и кромид, сирењето.
 Се става и се печи околу 7-8 минути.
 Се спрема преливот, односно се соединуваат магдоносот, солта, маслиновото масло.
 Испечена се прелива со приготвениот прелив
Лиценца: Сите права се задржани

























