1. Најпрво се прави кората. Се матат белките со постепено додавање на шеќерот. Потоа се додава брашното кое претходно е измешано со пецивото. На крајот се ставаат оревите и смоквите и полека со шпатула се мешаат. Се пече во голема тава(плех) од рерна на 180С-25мин.

2. Се дели тестото на половина и се филува. Може да се подели на 3 дела како торта и да се филува.

3. Фил- Жолчките се матат на пареа заедно со шеќерот. Потоа кога ќе згуснат се додава искршената чоколада. Се лади и се додава изматениот маргарин. Со половина од овој фил се премачкува едната кора, па се става другата врз неа. И врз втората кора премачкуваме од остатокот од филот.

4. Се сечат коцки од колачот и врз секоја коцка се става шлаг и се прелива со стопена чоколада.

Превкусни.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани