Торта Радост (јубилеен 100 ти рецепт)
Го одбележувам мојот 100ти рецепт. Огромна благодарност до Мои рецепти, искрено многу се радувам што постои оваа прекрасна страна. Овде се здобив со многу нови знаења!
Од срце се заблагодарувам на активните членови за прекрасната дружба и одвоеното време за моите рецепти.
Подготовка
Во длабок сад изматете ги белките во цврст снег, па додадете го постепено и шеќерот. Матете додека да се растопи шеќерот, а потоа постепено додадете ги и жолчките и кокосовото масло.
Просеаното брашно со пециво, заедно со мелените бадеми додадете ги во смесата и изматете кратко.
Оваа смеса е за 3 пандишпани. Тавата е со дијаметар 17,7 см.
Печите на 200 степени околу 10 минути.
Во сад на тивок оган ставете ги млекото, путерот и шеќерот.
Густинот измешајте го со малку млеко, да нема грутчиња и додадете го кај млекото.
Мешајте енергично додека да добиете густ крем. Тргнете го садот од оган и додадете го белото чоколадо. Промешајте убаво да се растопи. Оставете го да се излади
Филот поделете го на два дела, во едниот дел ставете киндер чоколатца, а во другиот дел ставете сецкани желе бонбони и ореви.
Чоколадото растопете го со путерот и премачкајте ги пандишпаните од двете страни.
Следен чекор е филување на тортата
Пандишпан-фил-пандишпан-фил-пандишпан
Слатката павлака изматете ја и нанесете ја на тортата и убаво измазнете.
Декорирајте по желба.
На здравје!
Лиценца: Сите права се задржани
Tortata ubava, so ubav presek
Raduvaj se na ovoj uspeh, Ubav den imaj
Влегуваш овде и се заразуваш, ама за убаво. Честитки monyq, продолжи и понатаму :)
Секој јубилеј јас си го славам како роденден!
Да ти се множат убавите рецепти и прекрасната дружба тука!
Секое добро ти посакувам -))))
задоцнето, но не заборавено. Ти честитаме на твојот прв јубилеен рецепт, подготвен со толку љубов!
Твоите рецепти ни ја покажуваат твојата желба за практикување на модерните трендови во готвењето, во секојдневието.
Ти благодариме за твоите 100 рецепти и ти подаруваме сет Делимано тави. Честитки!
Дружењето продолжува и понатаму,
тимот на МоиРецепти
Ве поздравувам и секое добро