1
окт
2014
Сируп од калинки
Калинките се чистат, но се внимава да нема од кората бидејки ако остане ке горчи. Во длабоко тенџере се става ред шеќер ред зрна калинки и се притиска со рака се додека се потроши се. Оставете го преку ноќ и утредента убаво измешајте и оставете уште 3 часа со повремено мешање, потоа сомелете во блендер и исцедете преку дупла газа и веднаш се собира во чисти шишиња.
Се користи како сок за растворање, за подготовка на чај, во разни коктели, а можете и желе да си направите со него.
На здравје !!!
Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови
Me interesira kolku e traen za podolg period bidejki ne se zovriva...Jas koga ke gi iscedan izgmecenite, ispasiranite ovostija im dodavam seker i ja zovrivam tecnosta so sekerot, pa sobiram zesko vo zeski sisinja...
Ti blagodaram na odgovorot... :-)