Посни солени бомбици
Компирот се вари и се ренда на покрупната страна од рендето. Кашкавалот исто се ренда на покрупно. Убаво е да се стави и растително сирење ако можете да најдете. Се мешаат компирот и кашкавалот, се додава сол и мајонез и се замесува убава компактна смеса. Од смесата се зема по една рамна лажица и се формираат бомбички.
Магдоносот се чисти и се сецка на ситно и еден дел од бомбиците се валаат во магдонос.
Лененото семе и сончогледот се пржат околу 5 минути на суво тавче и служат за валкање на вториот дел од бомбиците.
Кашкавалот се ренда на ситно и со него се декорира последната третина од бомбиците.
Вкусни, декоративни и економични.
Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови
Честитки :)