Си реков да си поиграм малку со состојките и да направам пица поразлична од стандардната. Домашните беа задоволни и најадени, а јас пресреќна бидејќи екпериментот беше успешен.
1. Го замесуваме тестото со сите наведени состојки. Го оставаме да стаса.
2. Пилешките гради ги пржиме, со тоа што прво ги валкаме во разматено јајце, па во измешаните лебни трошки, со зачинот и сусамот.
3. Го размесуваме тестото и го делиме на 4 или 5 топчиња, во зависност колкави ни се тавчињата во кои ќе ги печеме пиците. Топчињата ги сукаме во круг и ги ставаме во тавче во кое сме ставиле само брашно.
4. Мачкаме со кечап, ги ставаме парчињата пилешко, рендаме кашкавал и на крај ставаме кругови од кулен. Со прстофат оригано посолуваме врз непечената пица.
5. Пицата ја ставаме да се пече во загреана рерна на 250 степени. Ако имате можност на рерната, уклучете го само долниот грејач и ставете ја на прво ниво тавата. Така мене најубаво ми се пече пицата.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани