Пилешките прсти ги сецкаме во сецко. Во нив го додаваме мешан зачин, буковецот, презлата, ориганото и замесуваме со едно јајце. Со намрсени раце формираме ќофте на средина ставаме малку рендан кашкавал и виршла која сме ја исекле на еден сантиметар. Од една голема виршла добивате десет мали парчиња. Секое наполнето ќофте го затвараме и ставаме во изматено јајце. Ќофтето го префрламе во презла со сусам и го валкаме од сите страни. Вака подготвените ќофтиња ги пржиме во делимано тава за пржење на тивок огин.
Добар апетит!!!
Од оваа количина подготвуваме десет ќофтиња.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани