Во меленото месо додадете ги јацата, изрендан кромид, сол, бибер и зачините и убаво измесите со рака.

Намрсите тава со пречник 24 см и расплескајте го меленото месо, од горе премачкајте со мајонез и нарендајте го кашкавалот .

Печете на 220 степени 30 минути со одозгора покриено со фолија, а потоа отстранете ја фолијата и печете уште толку да се запече од горе да добие кафенкаста боја. Готово исцедете ја мрснотијата што ја има пуштено и оставете да се излади,  а потоа исчете на парчиња.

Да го збогатите вкусот после мајонезот можете да додадете еден слој маринирани шампињони, па потоа да нарендате со кашкавал.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови