Испечати

Лесен начин на печење мелено месо

Лесен начин на печење мелено месо

Состојки

  • 700 гр мелено месо (мешано или свинско)
  • 2 јајца
  • 1 главица кромид
  • по вкус сол,бибер ,зачини
  • 2 лаж мајонез
  • 150 гр кашкавал

Подготовка

Во меленото месо додадете ги јацата, изрендан кромид, сол, бибер и зачините и убаво измесите со рака.

Намрсите тава со пречник 24 см и расплескајте го меленото месо, од горе премачкајте со мајонез и нарендајте го кашкавалот .

Печете на 220 степени 30 минути со одозгора покриено со фолија, а потоа отстранете ја фолијата и печете уште толку да се запече од горе да добие кафенкаста боја. Готово исцедете ја мрснотијата што ја има пуштено и оставете да се излади,  а потоа исчете на парчиња.

Да го збогатите вкусот после мајонезот можете да додадете еден слој маринирани шампињони, па потоа да нарендате со кашкавал.