Прво се мешаат брашното, оревите и пола од шеќерот заедно со пецивото без нес кафето и румот. Маргаринот се мати со јајцата и другиот шеќер додека не стане кремаста смеса и полека му се додаваат сувите состојки наизменично со млекото. Повече од половина од смесата се истура во подмачкан калап со маргарин и посипан со брашно. Останатиот дел од смесата се додава нес кафето, румот, 2 лажици какао и се истура врз првиот дел. Со вилушка малку се прошарува и се става на печење околу 40-50мин на 170степени во зависност од рерната. Со чачкалица се проверува дали е печено и се ваѓа од рерна да здивне 5минути, а потоа се превртува на чинија и се поросува со шеќер во прав

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Без адаптирани дела