Јајцата се бијат со шеќерот, се додава се останато, се тура во 2 модли (правоаголни )т ефлонски премачкани со маргарин,се печи на 180.
Ладните кекси се сечат на парчиња, колку прст дебели, врз секое парче се премачкува од филот, се редат по неколку парчиња капинки, над тоа парче следува второ, трето постапката е иста. Се остава малку во фрижидер да се зацврснат, па се сечат парчиња на косо и така доаѓа до израз шаренилото од фил и овошје.
Додека за фил искористив дел од друг колач, маргаринот се бие се додава еурокремот и павлаката, после и дробените бисквити.
За крај се дегустира со кафенце

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови