Подготовка на пандишпанот
Путерот изматете го со шеќерот. Потоа додавајте ги јајцата едно по едно, млекото и постојано матете да се изедначи смесата. На крај додајте го брашното измешано со лешниците, какаото и пецивото и со мала брзина измешајте ги да се изедначат. Ќе добиете густа смеса. Истурете ја во подмачкан со путер и набрашнет плех 35х20, порамнете ја и печете во загреана рерна на 180 степени околу 25-30 мин.
Печениот пандишпан оставете го излади и прелијте го со жешкото млеко.

Подготовка на филот
Чоколадата ставете ја на пареа да се стопи и оставете ја да олади.
Изматете ги путерот со шеќерот во прав и екстактот и заедно измешајте ги со белата чоколада.
Премачкајте го пандишпанот, покријте го со фолија и оставете го во фрижидер малку да се излади.
Сечите коцки украсете ги по желба и послужете ги.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани