Кус кус со морски плодови
Еве од мене еден предлог ручек за претстојните празници.
Кус кусот посипете го со убаво загреаната вода.
Покријте со капак и оставете да ја апсорбира водата(околу10 минути).
Во меѓувреме пригответе ги морските плодови.
Во тава на оган ставете го маслото и ситно сецканото лукче.
Откако ќе се пропржи, додајте ги морските плодови и белото вино.
Оставете да се готват на тивок оган.
Откако виното малку ќе испари додајте ја доматната салса и шери доматите исечени на половинки.
При крај додајте го магдоносот и малку бел бибер.
Откако кус кусот ја апсорбирал водата со вилушка размешајте го, додајте го маслото, малку сол и уште еднаш измешајте.
Сервирајте го приготвените морски плодови.
Лиценца: Сите права се задржани