3
авг
2012
Куглов ала Емма
Се матат 4 јајца со 1 лажице сол.
Брашното се меша на страна со пецивото.
Откако убаво ќе се изматат јајцата, се продолжува да се меша со лажица и се додаваат јогуртот, зејтинот и брашното.
Потоа се додаваат морковот, цвеклото, сирењето и магданосот.
Смесата се става во подмачкан плех-куглов.
Се пече 25-30 минути на 220 степени.
Пријатна вечера!
Наместо магданос знам да си додадам спанаќ или зелје.
Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови
Хималајската сол е најчистата и најкорисна сол на планетата, содржи 84 минерали и воопшто не ги оштетува бубрезите. Се вади и мие рачно од најголемиот енергетски центар на земјата-Хималаи.
За среќа може да се купи и кај нас...а придобивките се големи..за алкализација, детоксикација и обновување на клетките и ткивата, разредување на крвта, холестеролот, зајакнување на крвните садови, подобрување на микроциркулацијата, нормализирање на крвниот притисок, подобрување на клеточната исхрана, помага да се исфрли наталожениот талог, кој создава камења во бубрезите и жолчката, помага при спречување калцификација, костобол, равматизам, намалена подвижност на зглобовите, енергетски баланс на организмот, зголемување на виталноста, издржливоста, ИМУНИТЕТОТ, подмладување....Уф...несакав да биде долго..ама со еден збор незаменлива е...
Поздрав и имајте си убав викенд.