31
окт
2014
Вкусен бурек со месо (по рецепт на мајка ми)
Многу вкусен, брз појадок или вечера.
Нас мајка ми многу често ни го спремаше.
Прво на загреано масло се пропржува кромидот, па се додава меленото месо и се пржи се додека не испари течноста од месото. Се зачинува.
Се редат кори во правоаголна тава, се попрскуваат со по 1 лажица од испрженото месо.
Така се постапува се додека не се истроши целиот материјал.
Се сече на коцки.
Во вангличка се матат јајцата се додаваат маслото, јогуртот и киселата вода.
Се посолува по вкус.
Со оваа смеса се прелева бурекот.
Нека одстои 5 минути, па се печи во заграна релна околу 40 минути на 180 степени.
се сервира со јогурт
Лиценца: Сите права се задржани