10
мај
2012
Ќофтиња од тиквички
Тиквицата се ренда на крупно ренде и се остава да одстои 10 минути. Потоа се цеди низ цедалка и се додава гризот, брашното, пецивото и јајцата. Смесата се меша со вилушка и и се додаваат зачините, па со лажица се зема од неа и се пржат на топол зејтин.
За овие ќофтиња добро би било доколку имате Делимано тава да се пржат во неа заради количината на зејтин. Ќофтињата се пржат од двете страни и се добар прилог кон ручекот а ладни може да послужат и како добро мезе
Lilin i nie mnogu gi sakame i cesto si gi pravime duri i za meze u dvor vo popladnevnite casovi pozz
fala Klara i pavlovska i pozzz
Svetlanali so griz se porovki
fala milica i maja i pozz
coftinjata izgledaat dobro sekako spanacot ne ja zgusnal smesata
se nadevam deka vi se dopadnaa
fala ti na doverbata sto go isproba mojot recept i pozz
jas po slikata vidov deka sepak se super pozz
Дани,еве ги кај мене,јас им ставив 4 јајца,тиквичката беше поголема,ставив уште малку брашно,да не биде мнгоу течно и навистина вкусни,превкусни,комплетен ручек,фала ти за рецептот. :)
Beti ti blagodaram sto go isproba receptot i pozz:)