Чоколадни бомбици
Во еден сад измешајте ги сувите состојки (бисквитите, какаото, шеќерот и орасите). Маргаринот растопете го на тивок оган и оставете малку да се излади (да биде млак). Додадете го во смесата и убаво промешајте. По потреба додадете млеко за да добиете една хомогена смеса.
Од смесата направете топчиња и оставете ги во фрижидер малку да се стегнат.
Чоколадото растопете го на пареа заедно со маргаринот. Топчињата потопувајте ги во глазурата и оставете ги во фрижидер да се стегнат. Можете по желба, и да ги валкате во мелени ореви, кокос и сл.
Од смесата излегуваат околу 40 парчиња.
Бомбициве се бомбастични!! Превкусни се и едноставно човек неможе да се донајаде од нив.
Нека ви се наздравје!
Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови
Супер се