1.Мускулот се мие убаво, се расекува на нелолку места по должина, се посолува од сите страни и се пропржува на плитка мрснотија додека добие боја од секаде.
Се налева врела вода, се додава лукчето, ливчињата, црн бибер- ставив и во зрно, се покрива и нека се вари додека омекне.
2.При крај во течноста раствораме 3 лажици кајмак со жица, течност да има некаде околу 400 мл..
Го зачинуваме по желба и нека покрчка уште 15на минути.

Сервираме со прилог по желба и уживаме!

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани