16
јул
2012
Сос од цвекло и јогурт
Изрендајте го цвеклото, ситно насецкајте го или изрендајте го кромидот и додадете го во садот каде што сте одмериле јогуртот. Посолете по ваш вкус и уживајте.
Послужете како прилог на скара или риба... а јас најчесто го користам како прелив на компир салатата.
Можете слободно да користите маринирано цвекло... спој невероватно освежителен.
Во овие топли летни денови нема време да го користам како прелив... едноставно си спремам и лажицата ... па минава и така.
Лесно, брзо, освежувачко
Бон Апетит!
Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови
a i Klara ne e mnogu vo greska... ova se pravi taka sto koj kako si saka da bide gusto, retko...moze slobodno da go menuva receptot... Izvinete i pak do Ludvigot blagodarnost i golem pozdrav!