2 жолчки се матат со прав шеќер. Потоа се додава мелениот орев и се меси. Се сучи со сукало -тесто и се вадат кругови со ракиена чашка.
Одозгора се става по едно лајче беланец и над него јатка орев. Се суши на 120 С -1 час.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани