Испечати

Снежни колачи

Снежни колачи

Состојки

  • 2 жолчки
  • 8 лажици прав шеќер
  • 2 шољи мелени ореви
  • Беланец
  • 1 белка
  • 4 лажици прав шеќер

Подготовка

2 жолчки се матат со прав шеќер. Потоа се додава мелениот орев и се меси. Се сучи со сукало -тесто и се вадат кругови со ракиена чашка.
Одозгора се става по едно лајче беланец и над него јатка орев. Се суши на 120 С -1 час.