Сакам пилешко месо, ама за на скара го сакам баш овој дел од пилето, карабатак со батак.
Месото го замаме и со остар нож го расекуваме покрај коската по должина. Внимателно ја отстрануваме коската од месото со рака и со помош на ножето. Ќе ни остане само месо, со кожата. Зачинуваме со каков зачин сакаме и печеме на скара. Откако ќе се испече месото од двете страни, сервираме сочно и вкусно пилешко мевце.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани