1. Месото го миеме и 1 час пред печењето со јадрата сол го триеме месото. Путерот го сечиме на мали парчиња и го ставаме врз месото. Месото го ставаме во тава со решетка.
2. Ја загревавме рерната на 150 степени. Под решетката ја тураме сета вода и малку од пивото. Врз решетката го ставаме месото и го потураме со маслиновото масло. Месото го покриваме со фолија и го ставаме во рерна.
3. На секој ½ час тураме по малку пиво врз месото. Треба да се потроши целото пиво. После 4 часа ја тргаме фолијата и печиме уште 30-40 минути

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани