8
окт
2014
Намаз од печурки и пилешко
Печурките се ставаат да се одцедат. Месото се вари додека убаво се свари. Земичката се натопува во супа и убаво се цеди.
Сите состојки се ставаат во блендер и убаво се соединуваат. Сол или мешан сув зачин се додава по вкус. Најубаво е да се стави мешан зачин додека се вари месото и кон крај на варењето(10 минути пред да се извади месото)да се стават и печурките да вријат заедно. Исто така овој намаз може да се направи ако од претходниот ручек ви остано пилешко месо искористете го вака. Намазот се чува во фрижидер.
Лиценца: Сите права се задржани
Cestitki za RD!!!
Svezi pecurki moze no da se napravi pomala doza i pobrzo da se potrosi-tuka kaj nas nemili nastani so sobiranjeto na pecurki pa nekako site se svrtevme kon konzerviranite.