Испечати

Намаз од печурки и пилешко

Намаз од печурки и пилешко

Состојки

  • 250гр шампињони
  • 250гр пилешко месо
  • 1 лажица сенф
  • 3 чешниња лук
  • 2 лажици маслинов зејтин
  • 1/2 лажичка црн бибер
  • 1 земичка
  • по потреба сол и мешан сув зачин

Подготовка

Печурките се ставаат да се одцедат. Месото се вари додека убаво се свари. Земичката се натопува во супа и убаво се цеди.
Сите состојки се ставаат во блендер и убаво се соединуваат. Сол или мешан сув зачин се додава по вкус. Најубаво е да се стави мешан зачин додека се вари месото и кон крај на варењето(10 минути пред да се извади месото)да се стават и печурките да вријат заедно. Исто така овој намаз може да се направи ако од претходниот ручек ви остано пилешко месо искористете го вака. Намазот се чува во фрижидер.