Намаз од печурки и пилешко
Состојки
- 250гр шампињони
- 250гр пилешко месо
- 1 лажица сенф
- 3 чешниња лук
- 2 лажици маслинов зејтин
- 1/2 лажичка црн бибер
- 1 земичка
- по потреба сол и мешан сув зачин
Подготовка
Печурките се ставаат да се одцедат. Месото се вари додека убаво се свари. Земичката се натопува во супа и убаво се цеди.
Сите состојки се ставаат во блендер и убаво се соединуваат. Сол или мешан сув зачин се додава по вкус. Најубаво е да се стави мешан зачин додека се вари месото и кон крај на варењето(10 минути пред да се извади месото)да се стават и печурките да вријат заедно. Исто така овој намаз може да се направи ако од претходниот ручек ви остано пилешко месо искористете го вака. Намазот се чува во фрижидер.