Ќофтиња од мисиркино месо во сос од брокула
Во длабок сад ставете го меленото месо, ренданиот кромид и сите други состојки за ќофтињата и убаво со рака замесете ја смесата.
Покријте со најлонска фолија оставете ги во фрижидер да отстојат околу 1 час.
Во меѓувреме ставете ја броклата да се обари околу 10 минути на тивок оган.
Обарената брокула префрлете ја во блендер и додајте ги останатите состојки за сосот. Додадете и малку од водата во која се варела брокулата и убаво изблендирајте ја смесата.
Откако ќофтињата ќе отстојат со намрснети раце формирајте ќофтиња и пржете ги во загреано масло.
Испржените ќофтиња извадете ги на кујнска хартија да ја впијат мрснотијата и послужете ги со претходно подготвениот сос.
Лиценца: Сите права се задржани
не е малку суво мисиркиното? :)
не сум спремала никогаш со мисиркино месо :)