Фичо ќе направи вкусно мезе, зелени ќофтиња од брокула и карфиол, кои може да ги подготвите додека пристигнуваат гостите!

Подготовка

Чекор 1: Брокулата и карфиолот одделете ги на мали парченца. Ставете ги во сецко и испасирајте ги. Во смесата додадете го јајцето и зачини по желба. Додадете ја и приготвената смеса ФАНТ за ќофте.

Чекор 2: Од добиената смеса направете ќебапчиња и валкајте ги во брашно и јајце. Доколку е потребно повторете ја постапката и испржете ги ќофтињата.

Чекор 3: Сервирајте!

СОВЕТ: Ќофтињата може да ги подготвите и само од карфиол, или само од брокула, според вашиот вкус.