10
мар
2013
Солени колачиња со горгонзола
Сите состојки ставете ги во сад и замесете тесто. Завиткајте го во најлонска фолија и оставете го во фрижидер 45 мин. Потоа на набрашнета површина развлечете кора 5-6 мм и со калапчина правите колачи. Наредете ги на плех обложен со хартија, премачкајте ги со малку млеко и наросете ги со сусам,мак и ореви.
Печете ги во претходно загреана рерна на 180 степени 15 мин.
Послужете ги како предјадење со пијалок по желба.
Лиценца: Сите права се задржани
ubavi, dekorativni:)
Јас некако сум скарана со нив :) но можеби на овој начин вкусот не е толку многу интензивен?!
Еднаш од Веро купив малечки парченца,може по едно 100 гр беа,горгонзола и руквефорт и среќа што во меѓеувреме го запознав мојот сопруг,па да ги дојаде :) со сласт.
Ај после постот ќе го почастам со нешто вакво,знам дека ќе биде задоволен и среќен,па ќе споделиме импресии :)