Ова е познатата кисело-лута кинеска супа-суанла танг. Одлична е кога времето е постудено за да се згреете.
На почеток сите состојки, морковот, печурките и тофуто се сецкаат на ленти.
Морковот се става во тавата со вода од 1 литар и се загрева до вриење.
Се додаваат шитаке печурките и црните ушки. Врие 2 мин. Се додаваат чили пиперчињата.
Густинот се раствора во малку вода и се додава да се згусне супата. Се додават тофуто. Убаво се промешува. Сите зачини ги ставате на крај, Соја сос, маслото, биберот, оцетот. Врие на потивко околу 5-7 мин до згуснување.
На крај изматеното јајце се додава. Готово.
При сервирање ставаме свежо сецкано младо кромидче.

Кисело-лутиот вкус се прилагодува по треба.

На здравје!

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани