9
апр
2021
Италијански намаз од лук и путер
Намазот е превкусен и буквално оди со секакво јадење. Може да си го мачкате самостојно на лепче, може да го сервирате во мала количина со главното јадење. Одлично оди со месо или со риба - изборот е ваш. Италијаните го јадат со свеж леб, го ставаат во тестенини додека се топли или врз парче стек. Нешто како ние што јадеме плескавица со кајмак.
Подготовка:
Сите состојки се ставаат во блендер и се блендираат се додека состојките не се соединат убаво. Намазот се чува во мала тегличка во фрижидер иако не верувам дека ќе ви издржи повеќе од еден ден.
На здравје.
Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови