28
мај
2014
Грчки колачиња со мед
Од сите состојки замесуваме тесто и го оставаме да се одмори 15 минути. Потоа го месиме и земаме од тестото помали парчиња и секое парче го провлекуваме низ калап или ако немате направете топче со рацете и малку потоа издолжете го и со вилушка направете шари.
Колачињата печете ги на 180 степени малку колку да поруменат.
Ладни се мачкаат со мармаладот и се лепат по две и потоа до половина се мрцкаат во топлата глазура.на крај се мацкаат во кокос.
Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови
ubavi, krevki...
Дани, твоите потполно исти по состав. Ако некогаш се одлучам да правам, ќе биди пола доза со цимет, пола без ;)