Бушави бомбици
Ставете ги јајцата во сад, додадете го шеќерот, матете со миксер додека шеќерот се стопи и јајцата станат пенести.
Ставете го садот на пареа, привремено мешајте да не загори. Може да готвите и на тивок оган наместо на пареа, но во тој случај постојона мешајте. Варете додека јајцата се згустат и кога ќе поминете со лажица да се прави пат.
Додадете го маргаринот на исечен на ливчиња и мешајте. Оставете уште 10 мин. така да се вари.
Кога е готово додадете го какаото и екстрактот и измешајте да се соедини.
Тргнете од пареа и пополека додавајте од мелените бисквити мешајте со лажица да се соедини. Смесата ставете ја во плехче со хартија за печење. Оставете да се излади во фрижидер преку ноќ или 3-4 часа. Кога се изладило сечете коцки или штангли, ваѓајте парчиња и направете бомбица. Извлкајте ги сите направени бомбици во кокос.
Од оваа смеса излегуват 40 средни бомбици.
Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови