26
мар
2012
Банана колачиња
Најпрво изгмечете ги бананите и во нив ставете ја содата.
Потоа измиксајте го путерот со шеќерот и јацето, додајте ја бананата и уште малку измиксајте. Потоа ставете ги и другите продукти, а чоколадото исецкајте го и ставете го на крајот мешајќи со лажица.
На плех покриен со хартија ставајте со мало лажиче од смесата и печете ги на 180 степени, десетина минути, кога ќе поруменат малку по краевите, готови се...
Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови
другарка ми толку многу ги бендиса, што ни перде ни срам си побара да ѝ спакувам за по пат, а ги изеде уште не стигната до капија. е толку многу ги бендиса :) :) :) :)
сакав да прашам:
треба ли да бидат многу крцкави?
ги печев по пропис, беа ок, ама втората тура ја печев подолго бидејки ги сакаме покрцкави :)
sala na strana Ludo odlicen izbor si napravila super kolacinja;)
потемни се дека ние дома само од нашето интегрално брашно користиме :)
љиљо и дани, не знам како да објаснам, ама со две деца повеќе слободно време имам. нормално ли е тоа или до мене е? :) :) :) :)