Се зема една кора и се попрскува со зејтин. Над неа се става втора кора и се наросува со филот.

Фил
Се мешаат сите состојки кикириките, бисквитите, шеќерот и чоколадата. Филот е сосема доволен за корите и затоа немој да штедите слободно може да се ставаат по 4 полни лажица на ролат.
Значи откако втората кора ќе се нароси со филот се витка во ролат и притоа убаво се стега.Така се прави и со останатите кори додека не се потрошат. Откако ќе се свиткаат ролатите баклавата се прелива со растопениот маргарин и се става да се пече,
Испечената баклава уште врела се прелива со ладниот шербет и кога ќе се олади се декорира со растопена чоколада.
Составот на оваа баклава е доста компактен и вкусот е навистина прекрасен.

Ви препорачуваме овој рецепт да го подготвите со Ростер

Ростер

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови