Сирови банана палачинки
Рецепт за сите љубители на здрава храна, која може да биде вкусен десерт или ужинка за вашите најмили.
Палачинки полни витамини....
Бананите со сокот од лимон се блендираат до убава паста.
Пастата ја ставате на плех обложен со хартија и убаво ја распоредувате. Ја ставате во рерна на ниска температура (јас ја подготвував на 60Ц) неколку саати (околу 5) убаво да се исуши пастата да се оделува од хартијата. (можете да користите и повисока температура мах 100С и пократко време - но идејата е што е можно повеќе да ги задржите витамините).
Откако пастата ќе се исуши се оделува од хартијата и се премачкува со предхнодно подготвена смеса од таан и мед (во сооднос 1 спрема 2). Ако сакате поблаго додадете повеќе мед. Ја виткате во ролна како палачинка и ја сечите на парчиња. Јас од оваа смеса добив 3 парчиња во димензија како стандардна палачинка.
П.С Можете да користите и друг фил Нутела или растопена алва....
Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови
Sto se odnesuva do cekanjeto , koleskata koja mi go dade receptov go podgotvuva navecer i stava vo rerna na 50 C vo 23.00 i vo 6-7 casot nautro e podgotven, samo go premackuva (vo tegla ima veke spremna smesa od med i taan) i e gotov za jadenje.
Em na eftina struja, em nemora da ceka. Ali i ova so shoopingov moze.