Пилешките гради зачинете ги со сол и бибер, засечете ги подлабоко на неколку места ако е подебело парчето и испржете ги на грил тава на малку масло (или најдобро на вистинска скара). Кога ќе биде готово завиткајте го во фолија и оставете го да се одмори околу 10 минути.
Марулата исечете ја на долги ленти, доматите на коцкички, кромидот на полумесечинки. Пченката ставете ја да се обари во врела вода околу 5 минути и процедете ја, а месото исечкајте го на тенки парчиња.

За дресингот измешајте ги сите состојки.

Во поголема чинија ставете ја прво марулата, потоа доматите, кромидот, пченката и на крај пилешкото месо. Прелијте со дресингот и уживајте.

Пријатен апетит!

Кајмакот може да го замените со кисела павлака за полесна верзија.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани