Брусницата (сувото грозје) се мие, суши, сецка, па се прелева со рум. Чоколадото се ренда и се меша со шеќерот во прав. Маргаринот се топи и се додава во смесата од чоколадо и шеќер во прав. Кога ќе почне да се стврднува смесата, се додава сушеното овошје и румот. Се прават малечки куглички и се увалкуваат по желба или во чоколадни мрвици или во рендано чоколадо.

ПРЕПОРАКА
Кугличките многу полесно и подобро се формираат откако добро ќе се олади смесата, може и да отстои во фрижидер саат-два. Исто препорачувам да се увалкуваат во рендано чоколадо - според мене има многу подобар вкус отколку трошките.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани