3
фев
2014
Ролат од месо со кисела зелка
Месото се става во подлабок сад и се замесува со изренданиот кромид, 1/2чаша од презлата, брашното, зачините и 1 јајце и 1 жолчка. Убаво се меси и се додава убаво исцедениот расол или сечканиот купус. Така подготвена смесата треба да одседи барем 1 час, а потоа се пече во калап или се прават 2 векнички. Векничките се премачкуваат со преостанатата белка и убаво се посипуваат со презлата. Се печат на 200степени околу 30 минути или може и да се испржат.
Вкусот подсетува на сарма и верувам дека ќе ви се допадне.
Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови
teofanija jas iskreno mnogu go sakam kiseliot kupus i bi go probala sekoj od ovie prekrasni recepti no za eden samo ne se gotvi zatoa narednata sezona se pokanuvan na gosti kaj site sto se po kiseliot kupus a kaj mene poveleta na sarma