Млекото и шеќерот ставете ги да зовријат. Тргнете од оган и додадете ги чоколадото и путерот да се растопат. Потоа додадете ги мелените ореви и на крај мелените бисквити. Додадете го и румот и се убаво, компактно измешајте.

Смесата поделете ја на 9 дела или пак врз секоја розен кора филовајте со по 3 лажици одприлика. Секоја кора што ќе ја ставате врз филот убаво и рамномерно налегнете ја. Со рацете поминувајте нежно, како да пеглате за убаво да се рапореди слојот од фил.
Филованите кори, се притискаат исто како кога филоваме обланди и се оставаат добро да залепат, стегнат.

Откако добро се стегнале, се спрема глазурата, така што сите состојки убаво се мешаат и со нив се прелива врз најгорната кора. Се остава добро да се здрви (не треба многу време, ама добро би било 2 часа ако се има трпение).
На крај се сечи и се ужива во слаткиот момент -)

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани