
7
апр
2013
Полнети пиперки со соја трошки, мисиркино и свинско
Во тава на оган загрејте масло и додајте го сецканиот кромид и ренданиот морков. Кратко пропржете ги и додајте го меленото месо. Пржете додека месото ја промени бојата и додајте ги соините трошки(претходно потопени во топла вода и исцедени).
 Зачинете со мешан сув зачин, црн бибер, црвен пипер и магдонос..
 Убаво промешајте.
 Секоја пиперка наполнете ја со смесата и затворете ги со парче компир.
 Во тавата во која е спремано полнењето додајте топла вода и оставете ја да зоврие.
 Наполнетите пиперки наредете ги во тава за печење и посипете ги со зовриената вода.
 Печете на 180 степени додека пиперките омекнат.
Лиценца: Сите права се задржани






















Probaj ne e treva...meso e:))))
i jas cesto koristam misirkino meso:)