Лебот исецкајте го на коцки и малку потпечете го во тавче без масло. Јајцата изматете ги со миксер, додадете го јогуртот, маслото, киселата вода, пченкарното брашно, гризот, прашокот за пециво и матетете додека не добиете хомогена смеса. Додадете малку сол. Потпечените кубети од леб измешајте ги во изматената смеса и додадете го издробеното сирење, исецканите маслинки и семките од сончоглед. Сето тоа убаво измешајте го, ставете го во силиконски калап и наросете го со сусам. Ставете го да се пече во загрена рерна на 200 степени околу 30тина минути. Исечете ја питата на парчиња и послужете ја додека е топла со јогурт или кисело млеко. Пријатен доручек!

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови